Fórum

Region: CZ/SK

Procentní body postavy

Strana 1 / 1

« Zpět na přehled témat

Zajímalo by mě, když mám kupříkladu 1500 bodů obrany a redukci poškození 20%, což je pro mě maximum, co to pro mne vlastně znamená?.. Když tedy budu cpát další body do obrany, zvýší se mi moje obranyschopnost, když stejně nemohu jít nad těch 20%?.. Je ve výsledku moje obranyschopnost jen pouhých 300?.. Tedy jedna pětina z oněch patnácti set?.. Nebo jak tomu celému mám vlastně rozumět?.. Jsou to dvě na sobě nezávislé hodnoty, anebo jen jedna výsledná?.. 

20.02.2025, 13:53

Ne, obranyschopnost se dalsimi body nezvysuje nad maximalni hodnotu (pro tebe aktualne 20%). Z toho duvodu nekteri hraci uprednostnuji po dosazeni limitu ostatni atributy. ALE nic neni tak uplne ztraceno:

Proc bych chtel mit vic bodu nez kolik staci na maximum?
=> s kazdou urovni se pocet potrebych bodu zvysuje, pokud bys postoupil na vyssi uroven uz ti nemusi pocet bodu stacit. Nemusi byt od veci mit par bodu navic 'pro jistotu'
=> nejsem si jisty s volbou typu postavy, postavu 'class' lze jednou za cas zmenit. Co stacilo Pyromagovi urcite Ocelari stacit nebude, ten ma dvojnasobne maximum
=> nemam jeste odemcene Soubojove Dovednosti, temi lze maximum zvysit o dalsich 10% a opet, po odemceni bude treba vice bodu
=> v minulosti se nekolikrat zminovalo ze se system bude menit, aby byl mnohem prisnejsi - vyzadoval zasadne vyssi pocet bodu na jedno %. Zatim se tak nestalo, a ani neni ohlaseny zadny termin

20.02.2025, 21:51

Aha, díky, tak to je docela žertovná událost. Právě jsem si více než 500 bodů obrany sundal ve formě zbroje a mám pořád oněch 20%. Předpokládal jsem, že čím více, tím lépe, takže jsem všechno tunil, co to dalo, a teď se dozvídám, že to bylo zbytečné?.. Zdá se, že tedy limitováno není jen Umění boje a Vytrvalost, tedy životy. Ostatní všechno má nějaké omezení, přes něž tím pádem nebude možné jít. Jak se vlastně poškození v bitvě vypočítává?..

21.02.2025, 05:01

Nojo, tak jsem si přenastavil dovednosti a hned vidím, že mám výstroj úplně špatně navolenou. O těch limitech jsem sice věděl, ale nebylo mi jasné, co to znamená v praxi. Až teď se to vlastně ukazuje. Tak holt všechno předělám. Každopádně díky za info. 

21.02.2025, 05:46

Zdravím,

děkuji za dotaz! Pokud procenta u atributu dosáhnou maxima, již je nelze dále navyšovat. V praxi to znamená, že pokud je maximum 20 % a hráč této hranice dosáhne, další zvyšování atributu (v tomto případě zmíněné Umění obrany) daná procenta nezvýší.

Důvody, které dávají smysl pro zvyšování daného atributu i nadále, zmínil výše @wondra2.

Některé hry toto řeší např. těmito způsoby:

• Atribut funguje zároveň jako "counter" atribut proti soupeři, kdy výše mého atributu snižuje procenta soupeři
    • dle mého názoru tento přístup zbytečně dělá hru složitější - hráč má v přehledu postavy napsáno např. 20 %, ale reálně v souboji to není 20 %, protože to soupeř sníží. Hráč tedy do souboje nevstupuje s čísly, které hlásí jeho postava
  • Výsledná procenta jsou počítána úrovní soupeře, ne mé vlastní postavy. Například: jsem úroveň 50 a v přehledu postavy mi hra hlásí 20 %. Když ale zaútočím na nějakého soupeře, který má úroveň 60, pak vstupním parametrem do výpočtu není 50 (má úroveň), ale 60 (úroveň soupeře), a tím pádem má výsledná procenta jsou např. jen 15 %
    • toto stejným způsobem jako v předchozím bodu komplikuje hru, protože hráč má v souboji jiná čísla, než jaká mu na postavě hlásí hra

Chceme proto zachovat způsob, kdy hráč vstupuje do souboje přesně s těmi čísly, které vidí na přehledu své postavy.

Co se týká poškození a životů - ty se hráči zvyšují s každou dosaženou úrovní. Procentuální atributy, jako Umění obrany, Rychlost útoku a Přesnost se naopak se zvyšující se úrovní snižují (resp. jejich procenta). To hráče nutí tyto atributy pravidelně navyšovat.

Pro vyšší úrovně, kdy hráč vydělává na úroveň více stříbra, a kdy má k dispozici lepší předměty (např. Tier 3 - Magické nebo Tier 4 - Arkánové), není obtížné dosáhnout maximálních procent. Máme proto v plánu v rámci širšího balance upravit výpočty tak, aby dávalo i pro hráče vyšších úrovní smysl tyto atributy cvičit a aby dosažení maximálních procent nebylo tak snadné.

Pokud by se navrhl smysluplný nápad, bylo by případně možné atributy přes max zužitkovat i jinými způsoby. Například součet atributů přes maximum by dodal menší bonus k životům nebo poškození, nebo nějakou jinou formu bonusu pro postavu.

Je to takto srozumitelné?

Díky!

21.02.2025, 20:18

Ano, díky, je to jasné. Já jel od začátku Paladina, ale teď jsem ho změnil na Mága, čímž jsem si ovšem úplně rozházel atributy. Nezbývá tedy než sehnat novou zbroj a vytunit jí. Předpokládal jsem, že budu mít lepší útok, obrana mi zůstane, takže na tom budu lépe, avšak nastal pravý opak. Proto jsem pokládal tento dotaz. Předtím jsem vše měl tak nějak vyvážené, ale teď mě málem i komár je schopný ubodat k smrti. No, musím se obrnit trpělivostí, než seženu nové Tier 3 předměty a vytuním je. Jen mě mrzí, že před pár dny jsem jich asi tucet prodával, jelikož jsem pro ně neměl využití. A teď by se tolik hodily. :(

21.02.2025, 22:25

K tomu jsem byl dnes nucen prodat patnáct lahviček magických lektvarů, všechny na padesát použití a všechny špatně navolené, protože by mi prakticky žádný bonus do bitvy nepřinesly. Člověk se s tím patlá tolik levelů a výsledek nula. To skutečně zamrzí. 

21.02.2025, 22:36

Neni treba veset hlavu - ne vzdy jsou predmety vyssich tieru 'lepsi' pro danou postavu. Nektere suffixy T2 jsou velmi silne a za urcitych okolnosti mohou davat smysl. Napr. T2 predmet stejne urovne muze mit diky suffixu vice Presnosti nez by kdy mohl mit T3 predmet stejne urovne. Vyplati se prohlizet i nalezene T2, clovek muze mit nekdy stesti na zajimave kousky.

Navic, pokud bys mel zbytecne zlato, lze ho pouzit pro obmenu noveho zbozi u obchodniku (coz lze podporit i zamererenimi), dokud nenajdes co potrebujes. Vzdy je to ale otazkou ceny, jakou jsi ochotny za to dat. Pokud chces gear hned, je to cesta - pokud nevadi ze najit ho prirozene potrva par dni, neni to treba.

22.02.2025, 02:04

Ano, to je pravda, zrovna nedávno jsem obdržel T2 meč, který byl lepší než T3. Ovšem to je spíš výjimka. Ale teď už přesně vím, co hledám, předtím jsem se jen domníval, že to vím, a jasně jsem trpělivý. Co se týče obchodníků, ještě jsem u nich nikdy neviděl věc, která by byla lepší, než ta, co v bitvě získám. Hodně jsem si včera sliboval od chrámu a použil 30 klíčů, ale získal jen boty, které se daly použít. Nicméně už vím, že nemá smysl zvyšovat na Cvičišti atributy, které mám dva až třikrát vyšší, než je mé maximum, což to také zásadním způsobem ovlivní. Chce to trpělivost, ale všechno zase vyladím k optimálnímu výsledku. A navíc, je to dobrá zkušenost, která se v průběhu hry bude ještě víc než hodit. ;)

22.02.2025, 05:39

Přidat komentář

Přidávat komentáře mohou jen přihlášení uživatelé.

Chceš-li přidat komentář, přihlaš se, nebo si můžeš vytvořit účet a komunikovat na fóru.