Návrhy do hry
Strana 1 / 1
« Zpět na přehled tématTak ještě:
- just for fun - čítač zabitých protivníků na expedicích :D
- možnost nějaké formy konverze bylin - i nevýhodné - např. za dvě červené byliny bych dostal jednu černou
- předměty specifické pro jednotlivé typy postav s bonusem k dovednosti:
- např. Paladin - Paladinský štít, který přidá nějaké procento k šanci pohlcení poškození
- nebo Pyromág - speciální Ohnivý palcát, který přidá nějaké procento k ohnivému poškození
Tak nevím, jeslti to někdo přečetl, ale ještě přidám:
- možnost pro vyšší levely získat úkoly s více XP jako odměnou? Např. zabití 15 kostlivců za 2 XP? nebo něco takového, protože levelování už je strašně pomalé
- to je spíš rétorická otázka - asi se neplánuje změna v bojovém systému - už jsem to četl někde jinde, ale s rostoucím levelem v podstatě u všech povolání klesá význam atributů s výjimkou Umění boje a Vytrvalosti, což je za mě škoda. Ale co s tím, nevím :)
Takže končím okénko samomluvy :D
Zdravím,
mnohokrát děkuji za podané návrhy a omlouvám se, tématu jsem si všiml a procházel jsem jej, ale již jsem pak zapomněl odpovědět :(
Pokusím se odpovědět na jednotlivé uvedené body:
1. "Možnost aktivovat svitek přímo jen přetažením" - technicky to možné je, nicméně aktuální způsob přes potvrzení tlačítkem umožňuje funkci svitků do budoucna rozšířit o další možnosti. Lze ale případně nutnost potvrzení aktivace svitku dočasně přeskočit a nechat jej aktivovat ihned.
2. "U očarování předmětu se zobrazuje počet "Knihy zaklínadel", podobně by bylo fajn to mít i u kováře" - potvrzuji, že počet Magických kladiv se v kovárně nezobrazují. Nechám to do hry doplnit.
3. "Zároveň by u obou mohla být nějaká zrychlenější volba" - neumím si v tuto chvíli dobře představit, jak by zrychlená volba mohla fungovat. Možnost očarování/vylepšení se váže na konkrétní lokaci, nebylo by proto možné předmět očarovat či vylepšit například ihned z postavy hráče. To jedině v případě, že by hráč byl v lokaci, kde je kovárna, ale to už by asi moc času neušetřilo. Napadá tě způsob, který by pro tebe jako hráče mohl být přijatelnější?
4. "Možnost prodat všechny předměty u obchodníka" - je tímto myšlen nějaký hromadný prodej, aby nebylo potřeba přesouvat k obchodníkovi předměty po jednom zvlášť?
5. "U aktivovaných elixírů se barevně zobrazuje indikace kolik zbývá, ale není nastavena dobře" - souhlasím s tím, že barevná indikace by mohla být vhodnější u absolutních čísel (tedy např. "červená = pod 5 soubojů"). Na druhou, stranu když si hráč vyrobí lektvar s malou trvanlivostí, prakticky hned by se zobrazovala např. oranžová barva. Vadit to ale pravděpodobně nemusí, nechám to tedy v aktivním návrhu a případně to zařadím do blízkých úprav.
6. "Když zadávám práci pracovníkovi, tak dokud žádného neoznačím, tak můžu hýbat posuvníkem" - děkuji za upozornění, nechám to prověřit a v případě potvrzení to budu brát jako herní chybu - tedy se na to bude vztahovat Bug Bounty.
7. "Pro brnění a zbraň možnost dvou sad vybavení s rychlým přepínáním" - nechám tuto možnost zařadit mezi aktivní návrhy a můžeme se pokusit nalézt vhodné využití ve hře, protože se mi zdá smysluplná a usnadňující hru. Nemohu ji ale považovat za prioritní, a tedy nedokážu nyní odhadnout, jestli a kdy by se mohla ve hře objevit.
8. "Při najetí na předmět přidat indikaci, jak se změní Poškození a Životy výměnou stávajícího vybavení" - nápad zní dobře, jen by bylo pro určité postavy vhodné uvádět i rozdíl např. v redukci poškození či jiných atributech. Zároveň vzhledem k tomu, že hráč má na postavě dva předměty stejného typu ("Doplněk"), by se rozdíl v atributech musel zobrazit v tooltipu předmětu, který má hráč na postavě. Zkusíme tuto možnost promyslet.
9. "Čítač zabitých protivníků na expedicích" - toto číslo by se v podstatě mělo nyní zobrazovat na stránce "Ocenění".
10. "Možnost nějaké formy konverze bylin" - návrh nezní špatně, nicméně máme v plánu trochu rozšířit možnosti zisku konkrétních bylin, proto možná nebude tato funkce potřeba a nepoužitelné byliny hráč bude muset holt prodat :)
11. "Předměty specifické pro jednotlivé typy postav s bonusem k dovednosti" - koncept tohoto druhu je určitě zajímavý, zároveň je ale komplikovanější na provedení, hlavně z důvodu zachování vyváženosti mezi herními postavami v aréně. Pokud by šlo o vzácný typ předmětu, zásadní rozdíl by to v soubojích udělat nemuselo. Nechám to prozatím jako možný koncept pro zlepšení hry.
12. "Možnost pro vyšší levely získat úkoly s více XP jako odměnou" - zvažujeme možnosti pro rozíšření herní mapy, aby hra mohla plynule pokračovat s novými možnosti a protivníky i na vyšších úrovních. V rámci toho se pravděpodobně zvýší i možnost, jak získat XP, aby i na vyšších úrovních mohl být postup plynulejší. Zároveň ale nechceme zrychlení vynucovat, proto bychom raději viděli dobrovolné způsoby - pro příklad, že by od úrovně 100 šlo v dovednostech hráče vylepšit zisk XP v soubojích nebo úkolech o +1.
13. "Asi se neplánuje změna v bojovém systému" - konkrétní změny jsou nyní v plánu pouze takové, které trochu ztíží zisk procent u atributů jako je Umění obrany (redukce poškození), Rychlost útoku (šance na dvojitý útok) a Přesnost (šance na přesný zásah), aby měli hráči větší důvod cvičit i tyto atributy. Rebalanc poškození a života nyní v plánu není, ale je kdykoliv možné téma případného rebalance otevřít, aby hra dávala větší smysl i pro hráče na vyšších úrovních. Jakékoliv úpravy atributů a vylepšování předností konkrétních postav (např. že by hráč mohl zvýšit šanci na seslání kouzla) jsou zábavné pro dungeony, ale složité na balancování pro arénu, proto je vždy potřeba rebalanc řešit opatrně :D
Pokud by nebylo cokoliv z odpovědí jasné, rád se pokusím konkrétní části upřesnit či zmínit, jak bychom rádi viděli další vývoj jednotlivých aspektů hry.
Díky!
Díky za vyčerpávající odpověď :)
Konečně jsem se dostal k odpovědi.
1) Jasný, jen mě napadlo, že u těch bylin do elixíru to také funguje bez aktivace samotné.
2) Vidím to v nadcházející aktualizaci, super.
3) Jako tohle asi není stěžejní mechanika, myslel jsem to tak, že by tam bylo "tlačítko" očaruj, to by aktivovalo volbu očarování a pak by se klikalo na předměty (ale neřeší to mechaniku platby za očarování, která je různá...).
4) Ano, něco jako ve stylu: Prodat všechny předměty Tier 1 (...).
6) už ani nevím, jak jsem to myslel :-D
7) to chápu, asi by se to týkalo minority hráčů, kteří přehazují vybavení dle aktuálního protivníka např. v Ranked aréně
8) To je fakt, že tuhle mechaniku jsem ú)plně nedomyslel.
12) To zní rozmně.
Díky ještě jednou za všechny odpovědi :)
Přidat komentář
Přidávat komentáře mohou jen přihlášení uživatelé.
Chceš-li přidat komentář, přihlaš se, nebo si můžeš vytvořit účet a komunikovat na fóru.
Ahoj,
přidám několik opravdových drobností, které by podle mě pomohly ke zlepšení klikání a celkového dojmu :-)
- při najetí na předmět přidat indikaci, jak se změní Poškození a Životy výměnou stávajícího vybavení
20.03.2024, 11:52
+0 / -0